Online kopen van borstels en bezems

Wanneer u aan schoonmaken en reinigen denkt, denkt u hoogstwaarschijnlijk ook aan bezems en stoffers. Een goede schoonmaakbeurt eindigt vaak met deze twee hulpmiddelen. Gelukkig zijn er verschillende soorten bezems en stoffers, met elk hun eigen voordelen, voor elke klus. In deze blog leggen we u graag wat meer uit over de verschillende voordelen van onze borstels en bezems.

Borstels en bezems

Borstels en bezems zijn uitstekend geschikt voor het eenvoudig bij elkaar vegen van vuil en stof. De geschiedenis van bezems gaat ver terug in de tijd. De bezems van vroeger bestonden voornamelijk uit bij elkaar gebonden takken, die rond een steel werden gebonden. Op die manier kon men eenvoudig vuil verwijderen zonder te hoeven bukken.

Tegenwoordig zijn de bezems echter een stuk professioneler en handiger in gebruik. Door gebruik te maken van andere haar soorten is de levensduur van bezems aanzienlijk verbeterd. Daarnaast is het materiaal van tegenwoordig ook beter geschikt voor het schoonmaken.

Stoffers

Stoffers worden gebruikt voor het oprapen van vuil en stof dat bij elkaar geveegd is met een bezem. Voor het opvegen van stof en vuil is echter een veger en blik noodzakelijk. Tegenwoordig zijn steeds meer stoffers en blik gemaakt van kunststof, dit in tegenstelling tot eerder toen vaak metaal werd gebruikt voor het blik. Wanneer u op zoek bent naar een degelijke metalen stoffer en blik adviseren wij u de linea stoffer en blik.

Verschillende soorten haren

Alle bezems worden vervaardigd uit verschillende soorten haren. De verschillende haren die een bezem bevatten zijn stuk voor stuk bedoeld voor bepaalde toepassingen. Een aantal voorbeelden van de bekendste bezemharen zijn bijvoorbeeld kokos en bahia.

Bahia

In de droge gebieden van Chili en het zuidwesten van de Verenigde Staten groeit de Bahiaplant. De Bahia staat bekend om haar duurzame vezel. Hierdoor zijn bahia bezems uitstekend te gebruiken voor buiten doordat ze door hun sterke vezel slijtvaster zijn dan een gemiddelde bezem.

Kokosbezem

De bekende kokosbezem wordt gemaakt van de vezel die aan de buitenkant van een kokosnoot te vinden is. Hoewel deze vezel erg veel water kunnen opnemen zijn deze echter niet geschikt om buiten te gebruiken. Doordat ze het water zo goed kunnen opnemen en vasthouden gaan de haren van de bezem vervormen. De kokosbezem is echter uitstekend te gebruiken voor bijvoorbeeld het aanvegen van uw winkel of magazijn.

Natuurvezel

In tegenstelling tot de kokosbezem zijn de bezems gemaakt van natuurvezel uitstekend te gebruiken op natte ondergronden. Doordat ze goed tegen water kunnen worden ze ook wel schrobborstels of schrobbezems genoemd. Dit maakt deze bezems uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld het reinigen van sanitair of keukens. De kracht die een borstel kan uitoefenen wordt mede bepaald op de lengte van de vezel. Hoe korter de vezel in de bezem, hoe stugger deze is.

Kunstvezel

Naast de natuurvezel zijn er ook bezems die gemaakt zijn met kunstvezels. Door het gebruik van PVC heeft u een duurzame bezem met die uitstekend te gebruiken is voor buiten. Een goed voorbeeld voor het gebruik van een PVC bezem voor buiten is tijdens het vegen van de bladeren in de herfst.

Als blogger op Jobo-Schoonmaak.nl houd ik mijzelf voornamelijk bezig met het schrijven van interessante artikelen waarmee ik de bezoekers van Jobo-Schoonmaak.nl beter kan helpen met het maken van een keuze. Door het geven van tips en andere informatie via de blog hoop ik mensen nét even dat stukje extra informatie te geven waarmee ze het juiste product kunnen kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *