De verschillen tussen vuilniszakken

Vuilniszakken zijn er allerlei verschillende soorten, maten, kleuren en diktes. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen de verschillende vuilniszakken? In deze blog leggen we u iets meer uit over de verschillen tussen ons assortiment aan afvalzakken.

HDPE & LDPE

Bij het online vuilniszakken kopen zult u ongetwijfeld te maken krijgen met de keuze tussen HDPE en LDPE, maar wat is het verschil hiertussen? Wanneer een vuilniszak is gemaakt van HDPE, wat staat voor High Density Polyethyleen, betekent dit dat de afvalzak een hoge dichtheid heeft dan een LDPE afvalzak. Wanneer een vuilniszak een lage dichtheid heeft, zoals de LDPE vuiliszakken, zijn deze sterker een vuilniszak vervaardigd uit HDPE, en hierdoor dus beter bestand tegen scherpe voorwerpen en zijn ze vaak resistenter voor chemisch afval. Wanneer 

De voordelen voor een HDPE vuilniszak is dat deze vaak voor bijvoorbeeld in een gewone kantine of op kantoor perfect hun werk doen, maar dat deze vuilniszakken een stuk beter recyclebaar zijn in vergelijking met de LDPE. Wanneer u dus kiest voor een HDPE vuilniszak bent u dus ook direct duurzaam bezig!

Verschillen in kleur en inhoud

Vuilniszakken zijn er in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar, de meest gebruikelijke kleuren voor afvalzakken zijn zwart en blauw. Het verschil in kleur kan vooral helpen bij het scheiden van afval. Op die manier kunt u eenvoudiger uw afval scheiden en dit aan uw bezoekers duidelijk maken.

Naast de verschillen in kleur is ook de inhoud ook in een brede range verkrijgbaar. Elke afvalbak heeft een eigen inhoud aan liters en hiervoor zijn er dus ook verschillende soorten vuilniszakken beschikbaar. Zo zijn er in onze webshop de kleinere pedaalemmerzakken verkrijgbaar maar ook vuilniszakken met een inhoud van meer dan 100 liter. Weet u niet welke inhoud voor u geschikt is? Vaak staat dit beschreven in de gebruiksaanwijzing van uw vuilnisbak, zo kunt u eenvoudig de juiste inhoud kiezen en bestellen en bent u verzekerd van de juiste afmeting!

Als blogger op Jobo-Schoonmaak.nl houd ik mijzelf voornamelijk bezig met het schrijven van interessante artikelen waarmee ik de bezoekers van Jobo-Schoonmaak.nl beter kan helpen met het maken van een keuze. Door het geven van tips en andere informatie via de blog hoop ik mensen nét even dat stukje extra informatie te geven waarmee ze het juiste product kunnen kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *